Portfolio teksten

In mijn portfolio vind je een selectie van de opdrachtgevers waar ik tot nu toe voor werkte en de tekstuele problemen die ik voor hen oploste.

Komt jouw logo hier ook?

Wat mijn klanten gemeen hebben: ik schreef heldere, scherpe en doelgroepgerichte teksten voor ze. Webteksten, teksten voor flyers, vacatureteksten en human interest artikelen bijvoorbeeld. Met de nadruk op bijvoorbeeld. Want er kan nog meer bij. Hoe mooi zou het dus zijn als jouw logo en link naar je site hier binnenkort ook staan?

Olympia

Olympia is een landelijke uitzendorganisatie. Jaarlijks vinden er 20.000 mensen via Olympia een nieuwe baan. Op sommige vacatureteksten kwam weinig reactie. Ik schreef daarom ruim dertig nieuwe vacatureteksten voor klanten van Olympia zoals Bol.Com, Coolblue, Etos, Eneco en de gemeente Amsterdam. Ik hield in woordkeus, tone of voice, lengte van zinnen en opbouw van de tekst rekening met de doelgroep van de verschillende vacatures. Voor interne vacatures bij Olympia zoals consultant, intercedent en manager schreef ik nieuwe wervingsprofielen die beter aansluiten bij de praktijk. Wil je wat voorbeelden zien? Neem dan contact met me op.

Suzanne Vos: “Saskia heeft uitstekend werk verricht voor het schrijven van een aantal vacatureteksten. Zij weet snel en daadkrachtig de vertaling te maken in woord en tekst die aansluit bij de doelgroep. Creatief en origineel en daarnaast heel prettig en professioneel om mee samen te werken. Naast een uitstekende tekstschrijver ook een heel fijn persoon om mee samen te werken.”

 

MBO Amersfoort

Bij MBO Amersfoort kunnen studenten kiezen uit 140 praktijkopleidingen verdeeld over 14 scholen. Ik werk bij MBO Amersfoort vooral aan teksten op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Dit zijn bijvoorbeeld vacatureteksten, maar ook teksten voor de werkenbij-pagina en voor interne communicatie.

Jeroen Harmeijer: “Hoezo moeilijk om aan goed personeel te komen in deze tijd? Zelfs van onbekenden heb ik complimenten gekregen over de vacatures en de door jou gecreëerde vacatureteksten. Je hebt de juiste vertaalslag weten te maken tussen de functie en mijn team en dat prachtig weten te verwoorden. Dit is meer dan “Goed geschreven”! Dank daarvoor.”

Riemke Spoelstra: “Ik was op zoek naar een tekstschrijver die ons kon helpen onze vacatures te schrijven: aansprekende teksten, gericht op de juiste doelgroep met de boodschap die wij als werkgever uit willen stralen. Ik ben blij dat Saskia op mijn oproep reageerde. Saskia werkt snel, luistert goed, stelt de juiste vragen en schrijft vlot. Ook heeft ze kennis van hoe je je teksten kan richten op een bepaalde doelgroep. Collega’s herkennen zich echt in de vacatureteksten van Saskia. Dat is een mooi compliment!”

EP&C

EP&C is een octrooibureau dat haar klanten helpt bij de bescherming van hun intellectueel eigendom. Ik schrijf voor deze organisatie zakelijke blogs (ghostwriting), vacatureteksten en teksten voor interne en externe communicatie.

Evelien van Tol: “Saskia is een spontane kordate tante waar ik graag mee werk. Ze laat zich niet met een kluitje het riet in sturen, ze vraag dóór tot de boodschap helder is. Ze houdt zich aan deadlines, begrijpt snel wat de bedoeling is en heeft aan een half woord genoeg. ‘Goed Geschreven’, niets aan gelogen!”

 

 

KLOPT! HR & Recruitment

KLOPT! is partner op het gebied van werving en selectie, uitzenden en detacheren. Ik schrijf voor hen content voor LinkedIn, webteksten en blogs.

Eva

Eva is het grootste christelijke magazine van Nederland. Eva biedt inspirerende artikelen en interviews over allerlei onderwerpen die christenvrouwen bezighouden. Voor de website van Eva schrijf ik human interest verhalen over mensen die me inspireren en onderwerpen die me boeien. Deze artikelen schrijf ik of op verzoek van Eva, maar ik bedenk ook regelmatig zelf onderwerpen. Een aantal artikelen die ik voor Eva schreef:

Schenkel Realiseert!

Martin Schenkel geeft trainingen en coaching in resultaatgericht leiderschap voor leidinggevenden in fabrieken. Martin wilde graag webteksten die verwoorden waar hij voor staat, zonder te vervallen in vakjargon en clichés. Ik schreef en herschreef de webteksten zodat Martins doelgroep zich aangesproken voelde.  Bekijk bijvoorbeeld de pagina diensten en de pagina Wie is Martin Schenkel. Voor LinkedIn schreef ik berichten over actuele thema’s binnen leiderschap en coaching.

Martin Schenkel: “Wat ben ik blij met Saskia, we hadden meteen een klik! Toen ik mijn 1e versie van mijn website klaar had wist ik meteen dat het niet goed genoeg was qua teksten, maar ja, het stond in ieder geval op papier. Toen ik contact opnam met Saskia wist ik meteen dat het goed zat: ze is oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal, vraag door, neemt de tijd en stelt je op je gemak. Hoewel ik af en toe als klant best lastig was omdat ik niet altijd wist wat ik zelf wilde, heeft Saskia heel vlot een prachtige verbetering doorgevoerd van al mijn teksten op de site, en is ze nog steeds mijn eindredacteur als ik weer even twijfel. Kortom, Goed Geschreven is een blijvertje! “

Het Spectrum

Het Spectrum biedt zorg en welzijn in Dordrecht, variërend van onder meer zelfstandig wonen, persoonsalarmering, thuiszorg, verpleeghuiszorg en revalidatie. Voor Het Spectrum schrijf ik regelmatig teksten die gebruikt worden voor mediabenadering en voor promotiedoeleinden op de eigen website.

Kitty Lekkerkerker, Jungiaans coach en therapeut

Kitty Lekkerkerker heeft een praktijk voor Jungiaanse therapie in Harmelen. Kitty schreef zelf de teksten voor onder andere flyers. Ze was hier niet tevreden over, de teksten kwamen niet tot de kern. Ze heeft mij gevraagd de teksten te herschrijven, zodat ze beter aansloten bij de doelgroep, die nog niet bekend is met Jungiaanse therapie. Omdat de materie best abstract is, schreef ik kernachtige teksten die concreet uitleggen wat Jungiaanse therapie is en wat het kan betekenen. Alle teksten zijn uiteraard afgestemd op de verschillende doelgroepen die Kitty bedient.

Kitty Lekkerkerker: “Saskia heeft voor mij diverse teksten voor o.a. flyers geredigeerd. Waar ik eerst nog dacht dit zelf te ‘moeten’ kunnen, ben ik ontzettend blij dat Saskia dit heeft opgepakt. Saskia redigeert de teksten, maar denkt ook mee over hoe het geschreven is, wie het gaat lezen, wat de doelgroep wil weten. Ik ben heel blij met het resultaat. De teksten zijn veel krachtiger en tot de kern gekomen. Het zorgt ervoor dat ik met veel plezier en zekerheid de flyers ga versturen. Een samenwerking met Saskia kan ik van harte aanbevelen!”

Stichting Generatio

Stichting Generatio traint, coacht en verbindt generaties en helpt hen bij het ontdekken en in praktijk brengen van christelijke principes in het dagelijks leven. Ik schrijf persoonlijke blogs waarin zelfreflectie en zelfspot de boventoon voeren. Lees hier een greep uit de blogs die ik voor Generatio schreef.

Rob Hondsmerk: “Saskia schrijft inmiddels alweer twee-en-half jaar blogs voor Generatio. Ze doet dat met een professionele en humoristische pen, met reflectie op haar eigen rol en zij bezit de kwaliteiten om vanuit haar eigen observatie en haar eigen gezin een punt te maken waar velen zich in zullen herkennen. Haar blogs zijn altijd herkenbaar en toegankelijk en zetten je tegelijkertijd aan het denken over je eigen positie in de situatie waar zij over schrijft. Van harte aanbevolen!”

 

Orange Pearl

Orange Pearl is innovator op het gebied van duurzame en natuurlijke selfcare producten. Ik schrijf voor hen blogs, webteksten en ook teksten voor promotiemateriaal zoals flyers en brochures.