Recensies

Op zoek naar boekentips? Op deze pagina vind je recensies van boeken die ik gelezen heb en die ik het waard vind om met je te delen. Omdat ik ze ontroerend, verfrissend, grappig of bijzonder vind. Heb je boekentips voor mij? Deel ze vooral met me!

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Als je dit jaar maar één boek leest, laat het dan dit boek zijn. Een prachtig, tragisch en meeslepend verhaal. Ik heb het in één weekend uitgelezen. Schrijfster Delia Owens brengt ons terug naar het North Carolina van eind jaren ’60. Hoofdpersoon Kya groeit daar grotendeels alleen op in een hutje bij het afgelegen moeras. De dorpelingen moeten niets van haar hebben en die afkeer is geheel wederzijds. Toch komt ze ongewild met hen in aanraking als er jongen uit het dorp dood wordt gevonden en Kya gelijk de hoofdverdachte is.

De Duw (The Push) – Ashley Audrain

Vraag jij je wel eens af of het gedrag van jouw kinderen normaal is? Geloof me, het kan altijd erger. In ‘De Duw’ lees je over de jonge moeder Blythe die heel wat te stellen krijgt met haar dochter Violet. Wat lijkt op een gemeen karaktertrekje van het kind, verandert in ronduit sluw en gevaarlijk gedrag. Of verbeeldt Blythe het zich? ‘De Duw’ is een psychologische thriller die me van het begin tot het einde intrigeerde. Blijf ik bij mijn overtuiging dat kinderen in de kern goed zijn? Of durf ik te denken aan andere mogelijkheden? Als je houdt van boeken die makkelijk weglezen, maar die wel een duistere of verrassende twist hebben, dan is dit boek een aanrader voor je.

Onder buren – Juli Zeh

Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik best wel wat vooroordelen heb. Dikke auto’s, armen vol tattoos, stemmers op bepaalde politiek partijen. Stiekem vind ik er van alles van. ‘Onder buren’ gaat over vriendschap ondanks vooroordelen. Over je openstellen en zien wat er gebeurt. Want wat als iemand die alles is wat jij niet wilt zijn, ook kanten heeft die niet in je zorgvuldig bewaakte hokje passen?

Het weekend – Charlotte Wood

Een prima boek om op een luie zondagmiddag te lezen. Als je zelf deel uitmaakt van een vrienden- of vriendinnengroep zul je karakters herkennen: de excentrieke, vrije geest. De georganiseerde kartrekker. De empathische zorgdrager. Schrijfster Charlotte Wood zet op een herkenbare manier de karakters van de vriendinnen Jude, Wendy, Adele en Sylvie neer. Als Sylvie overlijdt komen de drie overgebleven vriendinnen naar haar huis om het leeg te ruimen. Dan wordt duidelijk dat de verhoudingen al jaren ingewikkeld liggen en dat Sylvie misschien wel de lijm was die de groep bij elkaar hield.